Gossip Girl

Vse o Gossip Girl
 
KazaloPortalCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Share | 
 

 Biografija

Go down 
AvtorSporočilo
Sara.

avatar

Število prispevkov : 103
Join date : 03/10/2009
Age : 26
Kraj : Koper

ObjavljaNaslov sporočila: Biografija   Tor Nov 10, 2009 6:41 pm



Penn Dayton Badgley se je rodil 1. novembra 1986 v Baltimoru, Maryland, Združene države Amerike. V otroštvu je živel v Richmondu, Virginia in Seattlu, Washington. Kaj kmalu je začel z glasovnim igranjem na otroškem radiu.

Pri enajstih se je z mamo preselil v Hollywood, kjer je začel graditi kariero igralca. V letu 1998 je tudi posnel pop album. Pri sedemnajstih je bil po šolanju na šoli Santa Monica College sprejet na University of Southern California (USC).

Prva glasovna vloga Penna Badgleyja je bila vloga v videoigrici Mario Golf 64 leta 1999. Temu je sledil Mario Tennis 64 leta 2000. Prvič se je na malih televizijskih ekranih pojavil v eni izmed epizod televizijske serije Will in Grace. Temu so sledile vloge v Daddio, The Brothers Garcia in Moja super sestra. Pojavi se tudi v John Tucker Must Die, kjer igra Scotta Tuckerja.

Njegova prva velika vloga je bila vloga Phillipa Chancellorja IV v seriji Mladi in nemirni (2000 - 2001). Za to vlogo je dobil nominacijo za Young Artist Award za najboljši nastop v televizijski seriji.

Leta 2002 igra v Do Over, pozneje pa se pojavi v filmu Drive-Thru, kjer spozna Leighton Meester, s katero pozneje igra v seriji Opravljivka.

Njegova naslednja velika vloga je vloga Sama Tunneyja v The Mountain (2004 - 2005)[2][6][7][8].

Leta 2007 dobi vlogo Dana Humphreyja v seriji Opravljivka. Dan Humphrey je brat Jenny Humphrey (Taylor Momsen), sin rokerja Rufusa Humphreyja (Matthew Seattle) in fant Serene van der Woodsen (Blake Lively). Poleg tega je letos dobil vlogo v filmu Očim.

Pozno leta 2007 je objavil, da hodi z Blake Lively, kolegico iz serije Opravljivka[9], s katero naj bi hodil od decembra 2007 do danes. Maja 2008 je People Magazine objavil fotografije Blake in Penna, ko se poljubljata v Mehiki. Oktobra 2008 se oba pojavita na MoveOn.org kampaniji, ki je takrat še podpirala kandidata za predsednika Amerike, Baracka Obamo.


Filmografija

1999.............Will in Grace (Todd)
1999.............Mario Golf 64 (glas)
2000.............The Brothers Garcia (Eddie Bauer)
2000.............Bull (Zack)
2000.............Mario Tennis 64 (glas)
2000.............Daddio (Todd)
2000.............The Fluffer (Sean)
2000.............Mladi in nemirni (Phillip Chancellor IV)
2002.............Moja super sestra (Jake Wood)
2002.............Do Over (Joel Larsen)
2003.............The Twilight Zone (Jace Malone)
2004 - 2005.............The Mountain (Sam Tunney)
2006.............The Bedford Diaries (Owen Gregory)
2006.............John Tucker Must Die (Scott Tucker)
2006.............Drive-Thru (Van)
2007.............Opravljivka (Dan Humphrey)
2008.............Forever Strong (Lars)
2009.............Očim (Michael)
2009.............The Juggler (The Stud)
2010.............Easy A (Woodchuck Todd)

_________________


XOXO
Gossip girl
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
 
Biografija
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Gossip Girl :: Penn Badgley-
Pojdi na: